Daniel Constantin: Măsura dedicată infrastructurii din mediul rural va fi lansată la începutul lunii septembrie

19

constantin_14iulieMinisterul Agriculturii a deschis până în prezent principalele 10 măsuri din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu finanțări de peste 900 de milioane de euro, iar la începutul lunii septembrie va fi lansată și măsura dedicată infrastructurii din mediul rural, a declarat ministrul de resort, Daniel Constantin.

“Suntem, cred, primul minister care a reușit să deschidă aproape toate măsurile din noul Program Național de Dezvoltare Rurală. Până în momentul de față avem 900 de milioane de euro pe 10 măsuri care au fost deschise din PNDR 2014-2020, respectiv măsurile de investiții, procesare, partea de pomicultură, tinerii fermieri, fermele mici, irigații, investiții non-agricole. Mai avem însă o provocare la începutul lunii septembrie vizavi de infrastructura din mediul rural și unde așteptăm ca și primăriile să depună proiecte. Practic, avem stabilită strategia pe următorii 6 ani și nu mai poate fi modificată”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Noul PNDR 2014-2020 destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 14 măsuri de finanțare și fonduri totale de 9,363 miliarde de euro, din care peste 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene, iar 1,347 miliarde de euro contribuția națională. SubMăsura 7.2 — Investiții în infrastructura de bază are o alocare totală PNDR pentru 7 ani de 1,103 miliarde de euro, din care 935.505.962 euro din fonduri europene și 167.730.716 euro de la bugetul de stat.

Potrivit șefului MADR, măsurile care efectiv mai trebuie deschise pe noul program sunt cele de agromediu, care însă se deschid în mod automat, infrastructura în mediul rural, partea de cooperare și cea de silvo-mediu. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise