Daniel Constantin: În 2013, producătorii nu s-au putut bucura de producțiile mari, din cauza prețurilor

30

Cdanielconstantin28rearea unui ring bursier pentru cereale în România poate oferi un preț corect producătorilor agricoli și un sistem de contractare transparent pentru procesatori și comercianți, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la un eveniment organizat de Bursa Română de Mărfuri, cu ocazia prezentării noului sistem de cotații de referință pentru cereale.

“Anul 2013 ne-a adus aminte de producțiile mari înregistrate în România, dar, din păcate, producătorii nu s-au putut bucura de producțiile mari și de prețuri corecte, pentru că ați văzut ce s-a întâmplat cu prețurile. Nu cred că neapărat din cauza pieței s-a întâmplat acest lucru, ci din lipsa informațiilor. Procesul de transparentizare a prețurilor și a producțiilor este un prim pas. (…) Rămâne să-i asigurăm pe fermieri că prețurile cerealelor nu vor mai avea aceste fluctuații, respectiv când sunt producții mici, prețurile sunt foarte mari, iar când sunt producții mari, prețurile sunt foarte mici”, a precizat Constantin. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult