Daniel Constantin îi sfătuiește pe apicultori să se orienteze către producția integrată

35

constantinmiereMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la Târgul Mierii, desfășurat în acest weekend,  i-a sfătuit pe toți apicultorii să se orienteze către producția integrată pentru a-și maximiza profituri

El a precizat că acest principiu a fost introdus în Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, astfel încât să fie sprijiniți mai ales cei care integrează producția în toate domeniile de activitate, deci și în apicultură, deoarece, în acest fel, vor avea de câștigat nu doar producătorii, pentru că vor vinde produse cu valoare adăugată mare, ci și statul, pentru că va crește valoarea exporturilor și, implicit, se vor majora veniturile la buget.

Totodată, ministrul Agriculturii a vorbit și despre Programul Național pentru Apicultură 2014-2016, care a demarat în acest an și se bucură de succes.

„Este un program cu o alocare de peste 29 de milioane de lei anual. Deja, în acest moment, solicitările pe anul în curs depășesc 33 de milioane de lei, fiind vorba mai ales de investiții, ceea ce arată că sectorul vrea să se dezvolte, să facă performanță. La aceste forme de sprijin se adaugă și subvenția pentru motorină și sprijinul pentru conversia la agricultura ecologică, măsuri pe care deja le cunoașteți”, le-a spus Daniel Constantin apicultorilor prezenți la Târgul Național al Mierii.

Bugetul alocat pentru schema de ajutor specific pentru îmbunătățirea calității produselor ecologice, de care pot beneficia și producătorii aflați în perioada de conversie, pentru anul 2014, se ridică la peste 7 milioane de euro.

Citește și

Cmentariile sunt închise