Daniel Constantin: Fermierii care au între 1 și 5 hectare vor forma clasa de mijloc în agricultură

agricultura6

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a susținut că vrea să formeze o clasă de mijloc în agricultură din fermierii care au între 1 și 5 hectare, se arată pe recolta.eu. El a precizat că Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 își îndreaptă mai mult atenția asupra acestei categorii. 

Daniel Constantin a mai susținut că fermele mari care sunt în Romania cheltuiesc aproximativ jumătate din fondurile europene iar din acest motiv prioritatea Ministerului Agriculturii este să facă și o clasă de mijloc care lipsește și din alte sectoare economice.

„ Avem astăzii 800.000 de fermieri care au între 1 și 5 hectare și se luptă să supraviețuiască. De aceea am început din acest an, din 15 iunie deschidem o măsură extrem de importantă la care eu țin foarte mult și pe care o vom extinde din 2014 și anume sprijinirea fermelor de familie. Venim cu proiecte tip pentru fermierii care sunt în acea zonă de care am vorbit și care trebuie să se dezvolte și să producă pentru piață. Vom pune accentul foarte mult, nu numai prin fonduri europene ci și printr-un fond de creditare – garantare pentru acei fermieri care vor să înceapă o astfel de afacere”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult