3 august 2021 - 04:49

Daniel Constantin (ex-MADR): L-aș lăsa pe domnul Cioloș în brațe cu domnul Irimiescu și probabil că în felul acesta o să cadă împreună

Constantin_IFostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, a criticat dur conducerea Ministerului Agriculturii şi a emis o serie de întrebări legate de ultima sesiune de primire de proiecte de la AFIR, care s-a încheiat în doar câteva minute. Întrebarea fostului ministru a fost una extrem de interesantă şi a vizat “promptitudinea” beneficiarilor, respectic corectitudinea funcţionarilor AFIR.

‘Probabil că după ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii zilele trecute, mai exact la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, merita domnul Irimiescu a doua moțiune simplă, pentru demitere. Nu o să mai facem lucrul acesta, avem una care e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și va fi probabil votată în prima ședință, dar parcă aș retrage și această moțiune simplă, l-aș lăsa pe domnul Cioloș în brațe cu domnul Irimiescu și probabil că în felul acesta o să cadă împreună. Ce s-a întâmplat mai exact? S-a deschis sesiunea cu o întârzire de cinci luni de zile, trebuia să fie deschisă la începutul lunii ianuarie, sesiunea pentru finanțarea infrastructurii rurale — pentru primării — știți cât a ținut sesiunea? Care a fost perioada? Șapte minute.

Atenție! Anul trecut, cu un principiu pe care oarecum l-am introdus noi, să se depună doar 120% din valoarea fondurilor pe care le-am avut la dispoziție, să nu fie prea multe proiete, am constatat în luna noiembrie că sunt foarte mulți beneficiari, cu ghilimelele de rigoare, care încarcă proiecte false — pagini goale să le spunem așa — și se acoperă suma respectivă. și am recomandat la momentul respectiv să nu mai fie acest plafon de 120%, să fie doar acel criteriu de punctaj.

Domnul Irimescu a decis să mențină acel prag de 120 % și să vină cu criteriu de punctaj foarte jos. Vă reamintesc că în septembrie anul trecut noi am început cu 85 de puncte, dânsul a început cu 50 de puncte, cu alte cuvinte foarte multe primării se calificau și foarte mulți au vrut să depună acele proiecte. Ce este trist, este propunerea de proiecte a început dimineața la 9.00, deci când începea toată lumea programul și cu o seară înainte la ora 18.00, deci după închiderea programului, formularul a fost schimbat. Ne punem întrebarea cine a știut cum este formularul respectiv și cine a reușit în 7 minute să completeze formularul și să dea click acolo cu o viteză de neimaginat. E clar că lucrurile sunt încurcate”, a declarat fostul ministru al Agriculturii.