Daniel Constantin: Este datoria noastră să îi sprijinim pe fermieri să se asocieze

19

tractorcampPolitica ministerului în perioada următoare va fi una de încurajare a fermierilor mici de a produce mai mult pentru piață și de a ieși din zona de subzistență. MADR va susține din punct de vedere financiar ca plată directă pe cei care au mai mult de 5 hectare.

„Noi avem în prezent 860.000 de fermieri care se zbat, încă, în zona de subzistență pentru că au între 1 și 5 hectare”, după cum a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Cred că avem o datorie să-i stimulăm să se asocieze. Este important să le transmitem mesajul că dacă au 2-3-4 sau 5 hectare nu mai primesc același sprijin ca fermierii cu 6-7 hectare, însă o pot face dacă se asociază cu doi sau trei vecini vecini sau tot satul și formează o asociație de producători, astfel încât să poată primi același nivel de plăți sau mai mare decât în prezent. Asta nu înseamnă că vor fi excluși de la plată, ci pur și simplu vor avea o plată mai mică pe hectar”, a afirmat Constantin.

Acesta a mai anunţat că nici ceilalţi agricultori nu vor fi excluşi din sistemele de plată, doar că aceştia vor primi bani mai puţini în cazul în care nu vor reuşi să se alinieze standardelor recomandate.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise