Daniel Constantin: Danone are o pondere de 48% pe piața românească

danoneoficialdd

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a efectuat joi o vizită la fabrica Danone România din Bucureşti, ocazie cu care a discutat cu Dieter Schulz, directorul general al Danone în regiunea Europa Centrală şi de Sud, despre oportunităţile de dezvoltare pe care piaţa românească le poate oferi.

Ministrul a apreciat prezenţa Danone pe piaţa românească, aceştia deţinând o pondere de 48% în momentul de faţă, potrivit calculelor realizate de companie. Din punct de vedere economic, aceştia reprezintă un investitor important pentru ţara noastră, luând în considerare locurile de muncă create, cifra de afaceri şi veniturile care se înregistrează la bugetul de stat.

“România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în perioada 2007-2013 în valoare de 42 de milioane de euro. Astăzi avem unităţi importante care satisfac consumul de pe piaţa internă, dar există, pe fondul creşterii consumului de lapte, loc suficient pentru a dezvolta ferme şi unităţi de procesare. Pentru ambele zone există fonduri europene pe care le vom pune la dispoziţia tuturor celor care vor fi interesaţi”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, potrivit comunicatului oficial al MADR.

Totodată, ministrul Agriculturii a afirmat că viitorul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală va avea în vedere dezvoltarea nu doar a zonei de procesare, ci şi a celei de producţie, respectiv a fermelor, pe care se va pune accentul în perioada 2014-2020, ţinând cont de potenţialul pieţei româneşti în ceea ce priveşte consumul de lactate.

Citește și

Comentariile sunt închise