Daniel Constantin: Cu banii PNDR 2014-2020 trebuie să dezvoltăm agricultura atât cantitativ, cât și calitativ

11

pndrARADMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat vineri, în vizita din județul Arad, că în următorii ani, prin cei 9,5 miliarde de euro la dispoziție pentru dezvoltare rurală, agricultura României trebuie să se dezvolte atât cantitativ, cât și calitativ, inclusiv în ceea ce privește integrarea producției și exportarea unor produse alimentare prelucrate, cu valoare adăugată mai mare.

„Dincolo de chestiunile punctuale, mă bucur că mergem peste tot, la nivel de comună, să îi informăm pe oameni care sunt avantajele. Iar ca observație generală, doresc să spun că avem astăzi, Strategia de dezvoltare a agriculturii pe următorii șapte ani, certificată prin acest PNDR și cu surse de finanțare. În perioada următoare, agricultura ar trebui să se dezvolte atât sub aspect calitativ, cât și cantitativ prin aceste fonduri pe care le avem la dispoziție — 9,5 miliarde euro, dar pe de altă parte și din punct de vedere al integrării producției, pentru că trebie să trecem la pasul următor: producem, exportăm mult, trebuie să aducem valoare adăugată’, a afirmat Daniel Constantin.

Caravana PNDR de informare a fermierilor s-a aflat joi și vineri în localitățile arădene Șagu, Covăsânț, Seleuș și Scodor, ministrul Daniel Constantin afirmând că e important ca oamenii să știe că pentru noul program aferent 2014-2020 s-au făcut unele simplificări importante pentru derularea proiectelor. Potrivit acestuia, una dintre simplificările foarte importante față de PNDR 2007 — 2013 și pe care fermierii nu o cunosc este faptul că nu mai trebuie să vină cu toate avizele la depunerea proiectului, ci numai dacă proiectul va fi declarat eligibil. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise