Daniel Constantin: Cadastrul a început deja să fie făcut

29

irigatii_dFiindcă au fost voci care au ridicat problema cadastrării în România, după ce s-a anunţat că acordarea de subvenţii va fi condiţionată de înscrierea terenurilor într-un cadastru, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a făcut o serie de precizări într-un interviu acordat tvr vizavi de acest subiect.

“Cadastrul a început deja la Ministerul Dezvoltării, în sensul că sunt două programe de la bugetul de stat şi din fonduri europene în acest sens. Cel din fonduri europene cuprinde 794 de comune. E prevăzut a se finaliza până în anul 2020. Eu am vrut să mă asigur că s-a înţeles bine: că programul cuprinde pachetul întreg şi de cadastru, şi de întabulare, este realizat din fonduri europene . Cel de la bugetul de stat vizează cadastrarea nu doar în zonele rurale, ci a tuturor, şi este prevăzut că se va finaliza în 2023. Eu am speranţa şi am vorbit să se înceapă cu zonele din extravilanul localităţilor, din zonele rurale, pentru a termina şi acolo în 2020, fiindcă este extrem de important să terminăm şi acolo pentru a acorda subvenţii,ca să trecem la plata pe fermă din acest an. Noi vedem în fiecare an de ce avem nevoie de cadastru”, a explicat ministrul Agriculturii.

Dat fiind faptul că doar 15-20% din teritoriul României este cadastrat,pe piaţă şi în activitatea fermierilor apar o serie de probleme care nu pot fi rezolvate, după cum au recunoscut şi oficialii şi fermierii, aşa că realizarea cadastrului devine obligatorie şi necesară pentru toţi.

Citește și

Cmentariile sunt închise