Daniel Constantin: Autorităţile locale vor putea beneficia de o finanţare de 660 de milioane de euro, în primă fază

6

constantin_argesDaniel Constantin a anunțat joi, 24 septembrie, că autoritățile locale vor putea beneficia, doar în prima sesiune de depunere de proiecte, de o finanțare totală de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural.

„Este un moment important pentru ceea ce înseamnă mediul rural, în primul rând pentru autoritățile publice locale. Este ziua în care PNDR 2014-2020 pune la bătaie o sumă de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural, fie că vorbim de infrastructura rutieră, fie că vorbim de aducțiuni de apă și apă uzată, fie că vorbim de investiții de care avem nevoie în domeniul social, educațional sau al patrimoniului cultural. Astăzi începe o competiție pe noi reguli, pe care le-am stabilit pentru PNDR 2014-2020”, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a prezentat cu această ocazie criteriile și condițiile solicitării fondurilor europene acordate pentru infrastructura locală de bază, infrastructura agricolă și silvică, dar și pentru protejarea patrimoniului cultural local. Ministrul a precizat că s-a reușit o simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene.

„Dacă mă refer la beneficiarii publici, sunt foarte multe simplificări, în primul rând toată corespondența se poate face online și nu mai este nevoie să mergeți către centrul regional care administrează aceste proiecte de infrastructură”, a explicat ministrul.

La deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru pentru măsurile din PNDR 2020 au mai participat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, secretarul de stat pentru dezvoltare rurală din cadrul MADR, George Turtoi, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Iulian Bucătaru, și directorul general adjunct al Autorității de Management pentru PNDR, Romulus Duică. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise