Daniel Constantin: Am exportat 4,7 milioane tone de grâu în 2013

14

constantinddd

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la o dezbatere pe tema Siguranței Alimentare, a declarat că, deși mai multe state din Lume se confruntă cu criza de alimente, România nu a avut ș nu va avea această problemă în perioada următoare.

“Nici în 2012, când a fost secetă nu am avut probleme cu alimentele, ca să nu mai vorbim de 2013, care a fost un an foarte bun. În acest moment România trebuie să rezolve problema creșterii competitivităţii produselor. Trebuie să avem producții constante, integrate, ca să evităm situația apărută în 2013, când am avut producții foarte bune, am exportat multă materie primă, dar valoarea acesteia nu a fost cea pe care ne-am dorit-o”, a afirmat ministrul.

Acesta a precizat că în 2013 România a vândut 4,7 milioane tone de grâu, iar în primele două luni din 2014, porumbul a fost vedeta de pe piețele externe. Chiar dacă interesul partenerilor de pe piețele externe este un semn bun pentru Agricultura românească, românii trebuie să aibă în vedere integrarea producției și creșterea valorii adăugate a produselor românești, pentru a câștiga mai mult, așa cum prevede și noul PNDR, trimis spre analiză la Bruxelles.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise