Daniel Constantin a vizitat ferme de lapte din Covasna

15

daniel-constantin

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a vizitat mai multe unităţi agricole şi s-a întâlnit cu cu fermierii producători de lapte din judeţul Covasna, întâlniri organizate de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Covasna.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost însoţit de directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Gheorghe Benu şi de directorul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, George Ţurţoi.

În cadrul întâlnirilor, Daniel Constantin a îndemnat fermierii să se înscrie în unul din fondurile mutuale care vor funcţiona de anul viitor, pentru a putea fi despăgubiţi şi pentru alte riscuri decât cele acoperite de societăţile de asigurare.

Acesta a mai spus că legislaţia e pregătită, prin urmare, de anul viitor, vor putea funcţiona maximum trei astfel de fonduri.

Potrivit ministrului, condiţia obligatorie pentru acreditare va fi ca membrii fondului, persoane fizice şi juridice, să deţină în exploatare peste 30% din suprafaţa arabilă a României. Practic, fermierii vor avea posibilitatea să cotizeze atât la o societate de asigurare, cât şi la un fond mutual, prin urmare vor putea fi despăgubiţi 100% dacă înregistrează daune. Fondul se va constitui din contribuţie naţională şi a Uniunii Europene în proporţie de 65% şi 35% din contribuţia membrilor.(Mai multe, pe www.antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise