Daniel Constantin a înmânat primele atestate pentru 13 produse obținute după rețete consacrate

15

constantinreteteVineri, 14 noiembrie 2014, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele atestate de rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Astfel, au fost acordate atestate pentru următoarele produse: „Franzelă București”, „Împletiți suprapuși”, „Pâine albă cu cartofi”, „Pâine neagră cu cartofi”, „Pâine semialbă cu cartofi”, Cabanos, Ciolan presat, Crenvurști cu carne vită, Jambon afumat fără os, Mușchi file afumat, Parizer, Salam “Torpedo”, potrivit unui comunicat de presa remis de minister.

”Suntem astăzi în fața unui moment important în care concretizăm o activitate începută în luna martie a acestui an, prin care am introdus în industria alimentară anumite produse pe care le puteți vedea astăzi aici, obținute după rețete consacrate, așa cum au fost ele denumite într-un ordin de ministru pe care l-am aprobat împreună cu Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor și cu Ministerul Sănătății și pentru asta vreau să îi mulțumesc domnului ministru Bănicioiu pentru că este alături de noi astăzi, pentru a vedea și produsul muncii noastre din această perioadă”, a declarat ministrul Daniel Constantin în deschiderea evenimentului.

Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2.04.2014), la care operatorii din sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării.

”Această inițiativă a plecat de la faptul că tot mai mulți cetățeni ai acestei țări caută produse cu o calitate înaltă, care să fie certificate de instituții ale statului. Începând de astăzi, în anumite magazine de desfacere veți găsi aceste produse care vor fi marcate de un logo special. Acest logo îl obțin produsele atestate de către o comisie formată din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor”, a completat Daniel Constantin.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a felicitat reprezentanții Ministerului Agriculturii pentru inițiativă. ”Asistăm astăzi la certificarea produselor de calitate și mă bucur că Ministerul Sănătății a fost parte din acest proiect, reprezentanții noștri sunt parte din Comisie și avem astfel certitudinea calității și din punct de vedere al sănătății”, a menționat ministrul Sănătății.

Citește și

Cmentariile sunt închise