Daniel Botănoiu, producție de grâu de 7.500 kg/hectar pe teren neirigat! Sfatul său pentru toți fermierii

Daniel Botănoiu, președintele Asociației Fermierilor din România (AFR) și unul dintre cei mai cunoscuți agricultori din țară, se laudă cu producții bune de grâu anul acesta. Abia la începutul acestei săptămâni a finalizat recoltatul, însă spune că rezultatele sunt pe măsură, iar tehnologia pe care a aplicat-o a dat roade.

”Astăzi am finalizat recoltatul la grâu! Cam târziu, dar rezultatele au fost pe măsură! Trebuie să ne gândim la alte perioade optime de semănat și, în mod cert, la alte tehnologii.

Am confirmarea, după 3 ani de testare în teren, că ceea ce am făcut la cultura grâului a fost bine, obținând producții constante, mai ales în acest an greu, cu foarte multe riscuri de natură climatică!

Să faci o medie de 7.500 kg /ha pe un teren neirigat cred că este bine! Vreau să le mulțumesc lui Mihai Gheorghe, Aurel Pană și Daniel State pentru materialul genetic românesc și produsele de calitate pe care mi le au furnizat”, a scris Daniel Botănoiu pe pagina sa de facebook, la sfârșitul campaniei de recoltare.

Acesta le-a adresat un mesaj și colegilor săi fermieri mai greu încercați, care trec prin situații mult mai dificile și abia dacă au avut ce recolta.

”Am scris toate acestea cu gândul la colegii mei greu încercați de secetă, de piață și de vremuri. Nu știu ce vom face cu culturile de primăvară, nu știu ce vom face cu cheltuielile mari, nu știu ce vom face cu returnarea creditelor și, mai ales, nu știu cât de mulți vom mai fi în acest sector în viitorul apropiat”, a mai spus Daniel Botănoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole