Daniel Botănoiu: Inventariem pagubele produse de căderile de zăpadă.

16
daniel-botanoiuMinisterul de Finanțe ar trebui să transmită astăzi un răspuns secretarului de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, cu privire la introducerea posibilității aprobării scutirii de la plata impozitului pe norma de venit pentru producătorii agricoli ale căror suprafețe au fost calamitate de grindină și inundații, în perioada 2012 – 2013.
În ceea ce privește pagubele provocate de căderile de zăpadă din ultima perioadă, fenomene meteo care au generat pagube legumicultorilor din localitatea gălățeană Matca, precum și celor din Brăila și din alte localități, situația se află încă în procesul de evaluare de către unitățile aflate în subordinea MADR.
Dacă la capitolul grindină și inundații, deja s-a stabilit că nu mai puțin de 75.000 de hectare au fost afectate de căderile de grindină și de inundații din 2012 și 2013, evaluarea pagubelor produse de zăpadă solariilor învelite cu foile de polietilenă pe structură de lemn se află în stadiul de desfășurare a anchetelor.
„În primul rând, avem în vedere impozitele pentru terenurile calamitate, pentru anii 2012 – 2013, mai exact (…) scutirea de la plata impozitului. (…) Acolo trebuie să modificăm Codul Fiscal. Am vorbit la Finanțe și astăzi am înțeles că trebuia să-mi se dea un răspuns pe treaba asta. Este vorba de ceilalți (producători – n.r.), cu grindina și cu inundațiile, (…) astfel încât (…) să nu mai plătească impozitele pe norma de venit. Vorbim de nu mai puțin de 75.000 de hectare (…) calamitate. (…)”, a declarat pentru Recolta.eu, Daniel Botănoiu. (Citiți materialul integral aici)
Citește și

Cmentariile sunt închise