Dan Herțeg: Media salariilor din ferma mea este de 3.500-4.000lei/lună, iar cel mai experimentat angajat are 37 de ani

61

herteg

Există și în România fermieri care au reușit să se adapteze stilului occidental, să își modernizeze fermele și, astfel, să concureze cu jucătorii de pe pieţele europene.

Ei spun că, pentru a fi performanți, au fost nevoiți să își schimbe, în primă fază, mentalitatea și abia apoi să să gândească la modernizarea și utilarea fermelor pe care le administrează.

Dan Herțeg se ocupă de agricultură de 10 ani, de când a pus bazele unei ferme moderne în Semlac (Arad) și este ceea ce s-ar putea numi un agricultor de succes.

Acesta a explicat pentru AGRO TV care sunt pașii pe care un investitor trebuie să îi facă pentru a obține rezultatele dorite. “Și noi avem tractoare performante,de ultimă generație, așa că din punctul acesta de vedere suntem aproape de nemți. Totuși, fermierii români trebuie să își schimbe mentalitatea, să înțeleagă, de exemplu, că angajații nu mai trăiesc cu 700 de lei pe lună și că au nevoie de oameni tineri. Media salariilor din ferma mea este de 3.500-4.000 de lei pe lună, iar cel mai experimentat angajat are 37 de ani”, a declarat fermierul, la Hanovra.
Fermierul din Arad crede că, în acest moment, românii ar trebui să investească în crearea unei infrastructuri specifice, în special depozite, care să îi ajute să nu ajungă în situaţia de a-și vinde produsele la prețurile impuse acum de piață și irigații. “Dacă se îndeplinesc câteva condiții, cred că vom putea intra și noi pe piață în doi-trei ani”, a conchis acesta. Întreg interviul îl puteți urmări aici.

Citește și

Cmentariile sunt închise