Dâmbovița: Operatorii care vor să facă agricultură ecologică, obligați să se înscrie la DAJ până în 16 mai

14

plantemiciDirecția pentru Agricultură Dâmboviţa a anunțat că până la data de 16 mai (inclusiv), fermierii, procesatorii şi comercianţii au obligaţia de a-şi înregistra activitatea la DAJ.

Începând din acest an, toţi operatorii trebuie să li se adreseze Organismelor de Inspecţie şi Certificare cu care au încheiat contract de prestări servicii, pentru întocmirea fişelor de înregistrare.

Organismele de Inspecţie şi Certificare verifică conformitatea datelor şi transmit fişele de înregistrare la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, în vederea înregistrării şi avizării.

Fermierii, procesatorii şi comercianţii care intră pentru prima dată în sistem şi nu solicită sprijin financiar îşi pot înregistra activitatea până la data de 15 decembrie a fiecărui an operatoriu.

Conform legii, comercianţii cu amănuntul care vând produse ecologice ambalate şi etichetate direct consumatorului final se exonerează de la înregistrarea în sistemul de agricultură ecologică, cu condiţia de a-şi declara activitatea la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene prin depunerea „Declaraţiei pe propria răspundere pentru exonerarea unor comercianţi de la înregistrarea în agricultură ecologică”.

Inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţene vor desfăşura activităţi de verificare şi control, în domeniul agriculturii ecologice. (Sursa: gazetadambovitei.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise