Dăianu (ASF): România va avea o creștere economică de 2,3-2,5% în 2013, dar dependentă semnificativ de producția agricolă

11

dainanugg

România va avea o creștere economică de 2,3-2,5% în 2013, însă acest avans este dependent semnificativ de producția agricolă, a declarat miercuri Daniel Dăianu, prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul unei conferințe pe tema privatizărilor pe piața de capital, potrivit AGERPRES

‘Creșterea economică va fi între 2,3% și 2,5% în 2013, dar dependentă semnificativ de producția agricolă. Economia românească va arăta surprinzător de bine dacă ne uităm la deficitul de cont curent, care s-ar putea situa la 1% din PIB în 2013. Acest 1% va fi o mare străpungere, în condițiile în care în ultimii ani am fost blocați la 4%’, a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, inflația la finele anului s-ar putea situa în jurul valorii de 2%.

‘Un nou șoc ar putea veni de peste Ocean. Economia europeană se degradează, cu implicații asupra pieței de capital și asupra sectorului bancar. Banii se retrag’, a mai precizat Dăianu.

Fondul Monetar Internațional estimează că în acest an România va înregistra o creștere economică de 2%, urmată de un avans de 2,2% în 2014, potrivit raportului World Economic Outlook, publicat de instituția financiară internațională la începutul lunii octombrie.

Ambele cifre au fost revizuite în sus față de estimările din primăvara acestui an, când FMI prognoza că economia României va înregistra o creștere de 1,6% în 2013 și de 2% în 2014.

Citește și

Cmentariile sunt închise