Daea a aranjat cu miniștrii agriculturii din Ucraina și Republica Moldova ce se întâmplă cu noua recoltă

Noua recoltă bate la ușă, iar criza provocată în zonă de cerealele ucrainene este departe de a fi rezolvată. În acest context, ministrul agriculturii, Petre Daea, a avut vineri, 19 mai 2023, la sediul MADR, o întrevedere cu omologul său din Republica Moldova, Vladimir Bolea, la care a participat în format online și ministrul ucrainean al agriculturii Mikola Solski.

„Scopul întrevederii dintre cei trei omologi a fost acela de a agrea modul de organizare în vederea optimizării tranzitului cerealelor care sosesc din Ucraina, astfel încât fermierii români să aibă posibilitatea transportului cerealelor, eliberării depozitelor și scoaterii la export a produselor din noua recoltă. Cei trei miniștri ai Agriculturii din România, Republica Moldova și Ucraina au convenit să facă un schimb de informații cu privire la cantitățile de grâu ce vor urma să fie transportate pe culoarele solidarității”, se arată într-un comunicat al MADR remis, vineri, redacției AgroTV. 

Pe de altă parte, reamintim că o delegație de fermieri români va participa, în data de 23 mai, la Bruxelles, la un protest organizat de reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli din mai multe țări, după cum a anunțat vicepreședintele al asociației COPA Marius Micu în ediția de miercuri a emisiunii „Agricultura la Raport” de la AgroTV. Protestul este organizat ca urmare a nemulțumirilor fermierilor legate de tranzitul cerealelor din Ucraina și efectele negative ale acestui fenomen asupra piețelor agricole din respectivele țări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole