DAEA: SUNTEM SINGURA ȚARĂ UE CARE A DEPUS CERERILE DE PLATĂ PÂNĂ LA 15 MAI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a felicitat la Iași fermierii și autoritățile care au reușit împreună să eficientizeze procesul de depunere a cererilor de plată și să îl finalizeze până în 15 mai.

Daea a subliniat faptul că România este singura țară din Uniunea Europeană care a reușit să respecte termenul propus și că, datorită acestei punctualități, subvențiile vor fi virate oamenilor la timp.

De asemenea, respectarea termenului va favoriza începerea controalelor la timp, pentru a nu mai apărea controale în culturile de grâu, în ianuarie, așa cum s-a întâmplat în alți ani.

Suntem în perioada de control acum, iar datele îmi spun că controalele se vor termina în 1 octombrie, pentru a putea intra în procesul de plată în 16 octombrie. Hotărârea de guvern va ieși săptămâna viitoare și va da drumul fluxului de plăți. Avem suma necesară și specaliști. Indiferent de la ce instituții sunteți, cuvântul de ordine al ministrului este că: instituțiile trebuie să meargă spre fermieri și nu invers, a mai declarat Daea, la Iași.

de. Raluca Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole