Petre Daea: „Nu putem accepta interzicerea transportului pe durată lungă al animalelor!”

România nu este de acord cu interzicerea transportului pe durată lungă al animalelor, a declarat luni ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul reuniunii Consiliului AgriFish de la Bruxelles, prima de acest fel după preluarea de către Suedia a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2023.

Daea a atras atenția că orice modificare legislativă trebuie să țină seama de realitățile existente, iar România va continua să susțină interesele legitime ale fermierilor în condițiile în care competitivitatea pe piețele internaționale tradiționale impune un anume specific ce nu poate fi reglat printu-un cadru legislativ adoptat la nivelul UE.

„România este al doilea mare crescător de oi din Uniunea Europeană și un important exportator către țări terțe, exporturile făcându-se în principal pe cale navală. De aceea, activitatea de transport al animalelor joacă un rol important. Orice modificare legislativă trebuie să țină seama de realitățile existente. Ne alăturăm schimbărilor care sunt menite să crească bunăstarea animalelor, cu asigurarea competitivității pe piața unică și cea internațională, cu menținerea piețelor pentru export. Revizuirea nu trebuie să limiteze anumite tipuri de transport. Nu putem accepta interzicerea transportului pe durată lungă al animalelor. România trebuie și va continua să susțină interesele legitime ale fermierilor, care fac eforturi deosebite pentru valorificarea producției pe piețele tradiționale unde cererea are un specific anume pe care nu-l putem schimba prin modificări legislative”, a declarat Petre Daea în plenul reuniunii Consiliului AgriFish de la Bruxelles.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole