Daciana Sârbu, pledoarie pentru fermele mici la Forumul Langenburg

18

dacianasarbuss

Fermele mici sunt o realitate importantă a agriculturii şi  trebuie susţinute şi puse în valoare în anii următori, a susţinut eurodeputatul PSD Daciana Sârbu, care participă luni la Forumul Langenburg pe tema securităţii alimentare, reuniune organizată din initiaţiva prinţului Philipp de Hohenlohe-Langenburg în localitatea Langenburg (Germania).

Daciana Sârbu a fost invitată la acest Forum la sugestia prinţului Charles – invitat special al evenimentului -, ca urmare a recunoaşterii de care se bucură eforturile sale de promovare în România şi în Europa a agriculturii sustenabile, a micilor fermieri şi a agriculturii ecologice.

”Privesc acest eveniment ca pe o oportunitate de a promova agricultura bio românească, agricultura tradiţională şi potenţialul deosebit al României în acest domeniu. Prinţul Charles este deja un bun cunoscător al acestor realităţi şi profit de ocazie pentru a prezenta şi celorlalţi participanţi oportunităţile şi extraordinarele calităţi ale României în acest sector. Fermele mici sunt o realitate importantă a agriculturii noastre şi ele trebuie susţinute şi puse în valoare în anii următori. Acestea nu numai că sunt unica sursă de supravieţuire a multor familii, dar oferă în acelaşi timp produse de înaltă calitate, cu specific local şi joacă un rol important în păstrarea tradiţiilor. Ca europarlamentar, m-am luptat pentru ca fermele mici să fie sprijinite în viitorul buget european şi mă bucur că există un alt cadru în care pot relua pledoaria mea în favoarea acestora”, subliniază Daciana Sârbu, membră în Comisia de agricultură a PE.

Forumul a fost organizat de prinţul Philipp Hohenlohe-Langenburg, Joschka Fischer, fost ministru de Externe al Germaniei, şi Alexander Müller, director general adjunct al FAO, cu sprijinul organizaţiei coordonate de Prinţul Charles – International Sustainability Unit.

Unul dintre subiectele principale ale Forumului este întărirea rolului fermelor mici şi al lanţurilor de aprovizionare scurte, care pot asigura un grad mai mare de sustenabilitate a agriculturii, oferind în acelaşi timp hrană de calitate şi susţinând dezvoltarea comunităţilor locale.

Forumul Langenburg 2013 reuneşte persoane şi organizaţii ce activează în domeniul agriculturii şi alimentaţiei – inclusiv reprezentanţi ai asociaţiilor de fermieri şi ai marilor companii din industria alimentară, dar şi grupuri de activism ecologic, experţi în securitate alimentară şi reprezentanţi politici. (Sursa: AGERPRES )

Citește și

Cmentariile sunt închise