Dacian Cioloş: România poate deveni un jucător important pe piaţa de cereale din Europa

Portrait of Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture and Rural Development

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, a afirmat joi,  la Conferinţa Naţională a Agricultorilor că România are șanse reale să devină un jucător important pe piața de cereale din Europa, potrivit  AGERPRES. ”Ar fi bine să fiţi conştienţi că România poate să devină un jucător important pe piaţa de cereale din Europa, dar şi din această regiune, dacă ştiţi să folosiţi pârghia asta, producţia agricolă, nu doar ca venituri, adică ceea ce vă intră în conturi în fiecare an, ci să folosiţi producţia ca volum în zona de sud-est ca să vă consolidaţi poziţia în Europa. O cantitate mare de cereale poate fi folosită ca să aveţi ceva de spus în privinţa preţului. (…) Ucrainienii joacă din ce în ce în ce mai bine jocul ăsta şi chiar şi ruşii”, a afirmat Dacian Cioloş, în cadrul conferinței.

Acesta a precizat că România are nevoie urgentă de o strategie pe termen lung în agricultură și de acțiuni concrete care să poată fi incluse în programele de guvernare, pentru a face progrese în acest sector.

” Dacă în anii 2011 şi 2012 aţi dovedit că se poate face producţie de cereale, în acelaşi timp România este dependentă de condiţiile de mediu. Se pare că există nevoia de a avea o strategie pe termen lung care să nu se limiteze doar la orientări strategice ci şi la acţiuni concrete care pot fi incluse în programele de guvernare”, a adăugat Cioloş.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult