Dacian Cioloş: România mai are de absorbit 30% din alocarea financiară precedentă

18

ciolosPrim-ministrul desemnat Dacian Cioloș a prezentat astăzi, 17 noiembrie, în cadrul şedintei comune a Camerei Deputaților și Senatului, Programul de guvernare și lista de miniștri propuși. În cadrul discursului său, Dacian Cioloş a declarat că una dintre priorităţile sale este eliminarea restanţelor în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene din exerciţiul financiar precedent şi dezvoltarea proiectelor majore, cu buget ridicat. 

„În ceea ce privește fondurile europene, avem încă mari restanțe pentru perioada financiară 2007-2013, pe care vom încerca să le eliminăm în măsura în care este posibil. România mai are de absorbit 30% din alocarea financiară precedentă. Nu vom putea face minuni pentru a evita o dezangajare totală, dar vom urmări să finalizăm implementarea a cât mai multor proiecte majore, mai ales a celor cu buget ridicat.

În același timp, tot în acest an, va trebui să demarăm cât mai rapid implementarea noului buget de fonduri structurale și de investiții, acordat României pentru perioada 2014-2020”, a afirmat Cioloş.

Citește și

Cmentariile sunt închise