3 decembrie 2021 - 16:09

Dacian Ciolos, premier: Avem nevoie sa crestem, sa trecem la un nou nivel in domeniul agriculturii, al horticulturii.

ciolos_catoiPremierul Dacian Ciolos a fost prezent la Cluj pentru a participa la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT), al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Cu aceasta ocazie premierul a tinut sa vorbeasca despre progresele pe care le-a facut universitatea din 1989, an in care el a devenit student al acesteia, pana in 2016, cand a revenit ca premier pentru a participa la deschiderea unui institut de cercetare horticole ultramodern.

Ciolos a facut o serie de sugestii universitarilor clujeni, dintre care cea mai importanta a fost aceea de a colabora cu cei din sectorul IT, pentru modernizarea agriculturii. „Va incurajez sa colaborati cu cei din domeniul IT. Aveti la Cluj un potential imens in acest sens. Cred  ca si in agricultura este un sector care poate revolutiona acest domeniu. Aveti potential la Cluj, iar ceea ce faceti aici ar trebui sa contribuie la relansarea cercetarii romanesti. Avem nevoie sa crestem, sa trecem la un nou nivel in domeniul agriculturii, al horticulturii. Alte tari ne-au luat-o inainte . Nu trebuie sa luptam sa recuperam decalajul, ci sa gasim cai noi, sa facem altceva decat au facut ceilalti”, a declarat primul ministru, la Cluj..

El a mai afirmat ca este foarte important ca investitia din Centrul de Cercetari Horticole sa se regaseasca in camp si ca de rezultatele muncii cercetatorilor de aici se vor bucura fermieri, dascali, studenti si reprezentantii mediului de afaceri din sector.