Dacian Cioloș: Parafarea Acordului de Asociere cu UE, un pas hotărât pe care Republica Moldova îl face pe drumul ei european

12

Dacian Ciolos press conference on the CAP Package.Parafarea Acordului de Asociere cu UE este un pas hotărât pe care Republica Moldova îl face pe drumul ei european, iar crearea Zonei de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare inclusă în acord este “o ancoră solidă” pentru integrarea economică a țării pe piața europeană, a declarat sâmbătă comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.

Declarația are loc în contextul în care Republica Moldova a parafat vineri, împreună cu Georgia, la summitul Parteneriatului Estic (PaE) de la Vilnius, Acordul de Asociere cu UE, care îl include și pe cel de liber schimb cu blocul comunitar.

“Parafarea Acordului de Asociere cu UE este un pas hotărât pe care Republica Moldova îl face pe drumul ei european. Este un moment cu adevărat istoric, care marchează începutul unei reintegrări politice mult așteptate în familia europeană, cu efecte benefice concrete pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru mediul de afaceri”, a afirmat Dacian Cioloș.

Înaltul oficial european a subliniat că crearea Zonei de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare inclusă în acest acord este ‘o ancoră solidă’ pentru integrarea economică a Republicii Moldova pe piața europeană.

“Înseamnă acces pentru produsele moldovenești pe o piață de peste 500 de milioane de consumatori, o piață stabilă, cu reguli clare și transparente, lăsând în același timp Republicii Moldova posibilitatea de a-și proteja anumite sectoare sensibile, în special agricultura și industria alimentară. Totodată, această integrare economică va fi pentru investitori garanția unui mediu de afaceri solid și atractiv. Sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a mai declarat comisarul european pentru Agricultură, într-un comunicat de presă remis la finalul săptămânii trecute.

Citește și

Cmentariile sunt închise