Dacian Cioloş: Consiliile judeţene trebuie să vadă în noile camere agricole un aliat, nu un concurent

8

Portrait of Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture and Rural Development

Prezent în România, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a afirmat că noile camera agricole ar trebui înfiinţate pentru a susţine agricultorii. Acestea trebuie să fie structuri neguvernamentale, independente, care să conlucreze cu sectorul public pentru binele fermierilor.

Cioloş crede că noile camera agricole ar trebui să dispună de resurse proprii de finanţare care să vină de la stat, din din cotizaţii şi din monetizarea anumitor servicii. “Dacă fiecare agricultor ar da un singur euro ca şi cotizaţie, probabil că s-ar strânge o sumă importantă pentru funcţionarea acestor camere”, a declarat comisarul european.
“Atâta timp cât un consiliu judeţean nu poate să dezvolte proiecte agricole, cel mai bine ar fi să îşi aducă aproape agricultorii şi să vadă în noile camere agricole un aliat, nu un concurent. Unii tratează problema ca şi cum noile camere ar lua şi ar fugi cu proiectele, în detrimentul consiliilor judeţene. La noi democraţia e bună doar dacă nu merge mult într-o direcţie. De fapt, agricultura are nevoie de democraţie, fiindcă am ajuns într-un punct de la care statul nu mai poate face multe pentru agricultori, aşa că ei trebuie să se ajute singuri”, a explicat Cioloş.

Citește și

Cmentariile sunt închise