19 octombrie 2021 - 17:49

Curs acreditat de agricultură ecologică, la Constanţa

cursurihghCamera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăşura la sediul CCINA, în perioada 19 – 22 martie.

Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ pentru a vedea ce presupune activitatea în acest domeniu.

Cei care sunt la început de drum în agricultura bio îşi vor însuşi noţiunile de bază privind creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu. Participanţii la curs vor beneficia, la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, ca „Operator în ferme ecologice mixte“. Cei care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă. (Integral pe ziuadeconstanta.ro)