Cumpărați pământ! Era mâncării ieftine a luat sfârșit

Creșterea netă a populației la nivel global este de cel puțin 200.000 de noi guri de hrănit în fiecare zi. Cu toate astea, perimetrele fermelor se diminuează pe zi ce trece din cauza dezvoltării economice și a reducerii apei la dispoziția cultivatorilor, scrie businessinsider. com.
Pe de altă parte, decizia guvernelor de a converti pământurile necesare pentru hrană în locuri de cultivat pentru biodiesel, diminuează suplimentar resursele alimentare.

Dar, desigur, cea mai distructivă pentru evoluția prețurilor la alimente este politica monetară. Injecțiile de lichidități de pe piețe au generat creșterea substanțială a prețurilor la produse agricole.

Toate aceste fundamente conduc spre o singură concluzie: prețul alimentelor este și va fi în continuă creștere. Așa că investiția în terenurile arabile pare o soluție excelentă. Sunt o protecție excelentă împotriva inflației. Investiția în pământ este ca aceea în aur.

Dar, spre deosebire de aceasta din urmă, produce an de an recoltă, asigură proprietarului o rezervă de alimente și chiar un loc unde să stea dacă va avea vreodată nevoie de un nou domiciliu.

Desigur, românii au alternativa de a investi chiar în țară. Pentru străini însă, care sunt cele mai bune țări unde se poate cumpăra pământ? Jurnaliștii de la businessinsider.com au ales două țări din rândul a 100, care ar putea fi cele mai bune destinații pentru achiziția unei ferme, ținând cont de mai multe criterii: prețul pământului, costurile de prelucrare, productivitatea solului, riscul politic, regulile pentru străini, stabilitatea climatică.

În opinia acestora, deși poate părea surprinzător, Georgia este una din țările stabile, în continuă creștere, pe care merită să pariezi. Statul este pe o traiectorie ascendentă, cu un viitor promițător, și seamănă mult cu Singapore, acum câțiva ani.

Taxele sunt scăzute, iar țara are o legislație foate prietenoasă pentru străini. De fapt, guvernul țării a realizat că există aici un pământ de foarte bună calitate, dar expertiză redusă în cultivarea acestuia.

Așa că în timp ce multe state au închis ușile străinilor, Georgia a pornit o ofensivă de căutare de investitori. Au oferit investitorilor din Africa de Sud, de exemplu, facilități fiscale și chiar cetățenie pentru a veni să investească aici. Un hectar de pământ costă circa 7.000 de dolari.

Un alt stat recomandat este Chile. Costul pământului este foarte rezonabil, iar costul forței de muncă de asemenea foarte scăzut, țara având totodată unul din solurile cele mai productive de pe planetă.

Localizarea este ideală. Atunci când recoltele se coc aici, cele din emisfera nordică au fost recoltate deja de multă vreme așa că alimentele din Chile ies pe piețele internaționale atunci când rezervele globale provenite din vară sunt deja la final, deci prețul pe piață este unul foarte bun.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/pamant-mancare-criza-1011594.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult