Cum va fi vinul in acest an

Timpul capricios din 2012, incepand cu gerurile de la inceput de an si pana la valurile de canicula din ultimele zile, au afectat suprafetele de vita de vie, astfel incat, in aceasta toamna, vinul ar putea fi mai putin, dar mult mai bun. Din acest motiv, unii producatori ar putea salta un pic preturile. 

Unde a lovit mai tare seceta? „Cea mai afectata zona viticola este zona Vrancea. In aceasta zona productia de struguri, respectiv cea de vin, va fi cu aproximativ 30-35% mai mica, comparativ cu productia inregistrata anul trecut, din cauza inghetului, a secetei si a caniculei” a spus pentru RTV.NET Ovidiu Gheorghe, director general la Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV).

Inghetul, seceta si canicula nu si-a facut de cap cu toate culturile de vita de vie din tara. „Cea mai putin afectata zona viticola este cea din Dobrogea. Aici, cultivatorii vor inregistra in acest an o recolta similara de struguri, respectiv de vin, ca cea din anul 2011″ a adaugat Ovidiu Gheorghe.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult