CUM TREBUIE SĂ BAȚI UN ADVERSAR PE TERENUL DE FOTBAL FĂRĂ SĂ PĂȚEȘTI NIMIC

40

Standard dublu! Intalnim asta nu doar in alimentatie, atunci cand comparam mancarea din occident cu cea produsa de aceleasi firme, dar in Romania. Dublu standard avem si fotbal, mai ales in cel mic si foarte mic.

Viața este plină de nedreptăți, iar fiecare se manifestă după cum poate atunci când simte că este călcat în picioare. În subsolul fotbalul românesc, nedreptățile curg pe bandă rulantă. La fel ca bătăile de pe terenul de fotbal.
Cosmin Dănilă și George Dănilă, doi frații din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași, au călcat în picioare un adversar pe terenul de joc și au fost suspendați numai două etape. În schimb, Daniel Petrișor, de la Rapid Ulmeni, a primit opt etape de suspendare după ce a fost implicat într-un scandal la meciul cu Unirea Dragalina, câștigat cu 5-1.
După asprimea pedepsei aplicate rapidistului și ținând cont de blândețea de care a dat dovadă Comisia de Disciplină și Etică din cadrul AJF Călărași în cazul bătăușilor de la Ștefan cel Mare, ați putea crede că Petrișor, pizzar într-un restaurant din București, și-a tăiat un adversar cu crampoanele pe față sau a spânzurat arbitrul de bara unei dintre porți. Nici vorbă de așa ceva. În schimb, un jucător de la Dragalina care este acuzat că și-a pâlmuit un adversar a primit doar o etapă de suspendare. Păcat! Trebuia decorat!

Daniel Petrișor a primit opt etape de suspendare pentru că ar fi scuipat un adversar, iar conducătorii fotbalului călărășean au considerat fapta drept una umilitoare, mai umilitoare sau mai periculoasă decât lovirea unui adversar cu palma, de exemplu. Ca urmare, dragi tractoriști, înainte de a vă lega șireturile la ghete, țineți cont de sfaturile noastre. Ca să scăpați mai ieftin, folosiți doar palmele și picioarele atunci când vă ciomăgiți adversarii. Nu scuipați, nu loviți cu pumnii. Dar cel mai bine este să dați cu capul, ca să ajungeți ca Zidane, antrenor la Real Madrid. I-a tras-o lui Materazzi și acum e pe primul loc in Spania.

Citește și

Cmentariile sunt închise