Cum se acordă punctajul pentru proiectele tinerilor fermieri, prin care cer 50.000 de euro

36

tractor_tanarTinerii fermieri care vor finanțare pentru dezvoltarea unei afaceri în agricultură, prin submăsura 6.1 Instalarea tinerilor fermieri vor trebui să respecte noi condiții.

În primul rând, aceştia trebuie să fie înregistraţi cel puțin ca PFA, să aibă pregătire în sectorul agricol pentru care au obținut banii europeni, și să aibă vânzări anuale de cel puțin 6.000 de euro de pe urma producției proprii.

Alte condiții:
– Exploatația agricolă trebuie să fie înregistrată de solicitant, în nume propriu, la primărie în Registrul Agricol, la APIA în Registrul Unic de Identificare și la ANSVSA în Registrul Exploatațiilor, după caz.
– Tânărul fermier trebuie să aibă un certificat de calificare în domeniul pe care vrea să-l acceseze, certificat pe care îl va autoriza la Registrul Comerțului.

Proiectele depuse de tinerii fermieri vor primi punctajul în funcție de anumite criterii:
– se acordă maxim 30 de puncte dacă proiectul vizează sectorul zootehnic (bovine, apicultură, ovine și caprine) și vegetal (legumicultură, inclusiv producere de material săditor, pomicultură și producere de sămânță). Avantajate sunt proiectele referitoare la creșterea de bovine, respectiv legumicultură, care primesc punctajul maxim.
– se acordă 25 de puncte pentru proiectele din apicultură, respectiv producere de sămânță și material săditor;
– se acordă 20 de puncte pentru proiectele din domeniul pomiculturii

În ce privește comasarea exploatațiilor, se ține cont de numărul exploatațiilor preluate integral. Este sprijinită astfel comasarea astfel încât tinerii fermierii să lucreze suprafețe cât mai mari de terenuri.
– se acordă 15 puncte, maxim, pentru preluarea integrală a minim trei exploatații agricole;
– 10 puncte vor primi cei care preiau două exploatații agricole;
– 5 puncte primesc fermierii care preia cel puțin o exploatație. (Integral pe recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise