Cum salvăm micii pacienți – sfaturile specialistilor pentru cei care au animale de companie

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași există o clinică care oferă servicii curente. Printre acestea ar fi asistenţa sanitară-veterinară este asigurată zilnic (08:00 – 20:00) de către cadrele didactice, doctoranzi de la disciplinele clinice de specialitate şi de către 2 studenţi din anii terminali; consultaţii şi tratamente în regim de urgentă; internare pacienţi cu stare critică sau pentru supraveghere post-intervenţii chirurgicale.

 Echipa de gardă este alcatuită din: un doctorand cu frecvenţă, doi studenţi din anul V, precum şi cadre didactice de la Departamentul Clinici.

URGENŢE: Politraumatisme; Anemie şi hipovolemie cu etiologie diversă; boli cardiace; Distocii; stări de şoc; Hemoragii şi stări hemoragipare; Insuficienţă renală şi obstrucţie uretrală; traumatisme; intoxicaţii cu diverse substanţe.

Astăzi prof.univ. dr. Vasile Vulpe, USAMV Iași vine cu o serie de sfaturi pentru stăpînii de animale de companie.
 

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole