Cum să îți faci o pensiune agroturistică cu fonduri UE

402

cabanaMinisterul Agriculturii a lansat în urmă cu o săptămână noi măsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. La acestea pot aplica şi cei care vor să obţină fonduri europene pentru pensiuni agroturistice.

Cei care au afaceri la ţară sau vor să-şi deschidă, de exemplu, o pensiune agroturistică cu fonduri europene, pot lua bani prin sub-măsurile 6.2 şi şi 6.4, potrivit adevarul.ro.

Sub-Măsura 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone” are alocat un fond de 117,7 milioane de euro până în 2020. Pentru anul acesta este un buget de aproximativ 44 milioane de euro.

Evident, prin această măsură se pot obţine inclusiv fonduri europene pentru o pensiune agroturistică. Pentru un proiect se obţin până la 50.000 de euro, iar valoarea poate creşte până la 70.000 de euro dacă e vorba de un proiect în activităţi de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism. (Sursa: paginadeagricultura.ro)

Citește și
24 Comentarii
 1. Name (Required) spune

  Buna. Eu locuiesc la sat, dar apartinem de oras. Din cate am aflat nu ma incadrez la accesarea fondurilor pentru pensiune agroturistica. Zona este una cu specific traditional si potential turistic. In contradictie pot accesa masura 6.1 “instalarea tanarilor fermieri”. E adevarat ca nu se poate accesa fonduri pentru pensiune? Mentionez ca pe langa obiective turistice ( parc national si altele in zona) localitatea este cu adevarat zona rurala.
  Multumesc!

  1. Mugur Dumitriu spune

   Buna ziua!

   Intamplator am dat peste mesajul dumneavoastra si, consultant fiind, va pot ajuta intr-un proiect pentru o pensiune.
   Va rog sa ma contactati pe email.

   Cu stima,
   Mugur Dumitriu

   1. Mihalache Doina spune

    Am o firma de cusut tesut costume populare.Cine ne poate sprijini financiar si pe noi mesterii populari putini la nr care am mai ramas.

    1. Name (Required) spune

     Cum sa fiti ajutati financiar?

   2. Micu Elis spune

    Buna ziua!

    Vin cu rugamintea de a-mi comunica in ce masura / care sunt costurile de aplicare pentru o pensiunea agroturistica prin intermediul dumneavoastra.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns!

   3. Laurentiu spune

    Care sunt conditiile necesare obtineri fondurilor europene pentru o pensiune,in ce masura dumneavoastra ma puteti ajuta?multumesc

   4. Va multumesc!

   5. Petcu spune

    Buna seara,

    Sunt in aceasi situatie- teren intr-un sat ce apartine de un oras turistic si as dori sa stiu de ce fonduri as putea sa ma ajut pentru o pensiune. Multumesc anticipat pentru ajutor!

   6. Buna ziua spune

    am citit mesajul dumneavostra, oferiti servicii de consultant? V-as ruga sa ma contactati la adresa: alinamaria.iacob@gmail.com

   7. Name (Required) spune

    auna ziua as avea nevie de o persoana care este in masura sa ma ajute cu niste sfaturi pt un proiect de pensiune

   8. Nagy Norbert spune

    Buna seara,

    As dori finantare pentru construirea unei pensiuni/sala de nunti/cabana, terenul insa este la 5 km de oras si apartine zonei urbane. As vrea sa stiu daca sunt eligibil la accesarea fondurilor.

    Va multumesc,
    Cu stima,
    Nagy Norbert

   9. BUNA ZIUA spune

    se poate sa va deranjez cu cateva intrebari?
    daca da la ce nr. de telefon pot suna?
    multumesc

   10. Alexandru spune

    Bună ziua domnule Mugur, eu mă numesc Alexandru Atirgovitoae, momentan lucrez în străinătate cu soția de multi ani, dar ne-am hotărât să ne întoarcem în România și să deschidem o afacere de familie. Mi-am hotărât să facem o pensiune într-o zona montană. Planul nostru se ridică undeva la 150-200 mii EUR, dar suma noastră actuală ne permite doar să ridicăm construcția la roșu. Întrebarea mea este dacă putem accesa fonduri europene? Ne puteți ajuta dumneavoastră cu proiectul dosarului pentru fonduri? Ce trebuie să facem? Cât durează până primesc prima tranșă? Vă rog să-mi trimiteți un răspuns și dacă puteți dumneavoastră să vă ocupați de întocmirea dosarului, cât mă costă? Vă mulțumesc anticipat, cu respect Alexandru Atirgovitoae.

   11. Silviu spune

    Buna ziua,
    Va rog sa ma contactati, doresc mai multe informatii despre obtinerea de fonduri europene si am nevoie de consultanta.
    Multumesc!

 2. giony spune

  Anunt important pentru viitorul tau
  Consultant firma multinationala ofer activitate part-time, pentru obtinerea de venituri suplimentare in domeniul Network Marketing ; activitate inteligenta, necesitand studii medii sau superioare. Avantaje: venit imediat, venit permanent, venit rezidual, diferite bonusuri substantiale,consultanta medicala gratuita,excursii si vacante gratuite. Instruire gratuita! Daca poti sa rupi o ora din timpul tau ,vino in Sibiu,str.Stefan cel Mare ,nr.40 ,intre orele 10 si 18 de luni pana sambata si o sa afli tot ce trebuie sa faci pentru a colabora cu echipa noastra de succes. Fa ce trebuie ACUM,0743 774 620!

 3. bianca spune

  Buna ziua!
  Detin un teren, in Sf Gheorghe, de la bunicii mei, unde vreau sa construiect o agropensiune, pe submasura 6.4.
  Dupa ce imi infiintez o firma si dupa ce indeplinesc toate conditiile din ghid pot depune proiectul daca teren nu este inregistrat la registrul agricol la Primarie de cel putin 12 luni? sau APIA?

 4. Maria spune

  Am o casa cu 4 camere jos si 1 camera la etaj pot sa accesez fonduri nerambursabile de 200 000 euro pt agropensiune

 5. ANA spune

  Bună sunt Ana si am o casă la țară intr-o zona defavorizată , o zonă liniștită și frumoasa , oare voi putea accesa fonduri europene pentru o pensiune agro turistica nerambursabile?

 6. Dragos spune

  Salut Sunt din zona Vidraru si as dori sa fac un proiect de a construi o pensiune agroturistica ,dețin si animale si as dori toate produsele obținute sa le folosesc in pensiune ,cat si activități turistice ,caii de călărie plimbării cu atv si altele cine poate sa ma ajute cu mai multe informații privind proiectul

 7. Vlad spune

  Bună sunt Vlad si am o casă la țară intr-o zona defavorizată , o zonă liniștită și frumoasa , oare voi putea accesa fonduri europene pentru o pensiune agro turistica nerambursabile?

 8. Vaduva cristian spune

  Care sunt conditiile necesare obtineri fondurilor europene pentru o pensiune,in ce masura dumneavoastra ma puteti ajuta?Imi puteti scrie la kikimahmudia@yahoo.ro

 9. Cristina Horoba spune

  Parintii mei detin 4 ha intr-o zona superba,accesibila,plasata la distanta mica de 3 orase importante.Pe mine ma intereseaza daca exista finantare pentru un intreg complex turistic,cu cabanute,loc pentru gratare,pescarie,teren de fotbal,magazin alimentar,etc.sau doar pe pensiune in sine.Va multumesc!

 10. Iulia Bujor spune

  Buna seara, detin un teren in Comarnic de 1100m, zona linistita cu toate facilitatile(drum acces din DN1 asfaltat,gaze,curent,apa)si as dori finantare pentru construirea unei pensiuni/sala de nunti/cabana. Ma puteți ajuta dumneavoastră cu proiectul dosarului pentru fonduri? Ce trebuie să fac? Cât durează până primesc prima tranșă? Vă rog să-mi trimiteți un răspuns și dacă puteți dumneavoastră să vă ocupați de întocmirea dosarului, cât mă costă? Vă mulțumesc anticipat, cu respect Iulia Bujor si Cristel Bujor!

 11. Elena spune

  Am sub 30 de ani si vreau sa accesez fonduri pentru realizarea unei pensiuni. Care sunt conditiile necesare obtineri fondurilor europene pentru o pensiune, ma puteti ajuta?multumesc

Cmentariile sunt închise