Cum să gestionăm mai bine fondurile europene

13

bani_fermieriAutorităţile române trebuie să găsească soluţii eficiente pentru un sistem mai bun de gestionare a fondurilor europene, a avertizat comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

Ea a discutat cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, căruia i-a amintit că un grup de lucru pe care-l coordonează încearcă să identifice soluţii pentru accelerarea absorbţiei de fonduri de către ţara noastră.

Recent Corina Creţu a subliniat că, până acum, a fost evitată pierderea de către autorităţile de la Bucureşti a unor importante surse de finanţare:

„Sunt bucuroasă că după câteva luni am reuşit prin deciziile pe care le-am luat la nivelul comisiei să  evităm dezangajarea a aproape 750 de miloane de euro pentru România; sigur că au fost acele întreruperi de 144 de milioane în total pentru Programele  Competivitate şi de Mediu. Autorităţille române lucrează pentru a face corecţiile financiare astfel încât să ridicăm aceste întreruperi. Practic ridicarea acestor întreruperi  va însemna încheierea programelor operaţionale 2007-2013”. (Sursa: radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise