Cum să faci milioane de euro din oierit?

catean_georgeFraţii Căţean, din localitatea braşoveană Rotbav, au reuşit să facă o adevărată afacere din oierit. Ei îşi conduc ferma folosindu-se de tabletă şi de laptop, adaptând astfel traiul românilor de acum câteva secole la zilele moderne. Fraţii Căţean – Ionuţ, Silviu şi George, 26 ani, şi-au trasat bine sarcinile.

Ionuţ dresează caii, George a terminat ASE-ul, fiind economistul familiei, iar Silviu, medic veterinar de profesie, îngrijeşte animalele. Ionuţ Căţean a jucat într-un film al lui Kevin Costner, iar cu banii câştigaţi din filmări şi cascadorii îşi întreţine şi extinde acum herghelia.

Business-ul lor a început acum câţiva ani, cu 30 de oi şi o vacă, pe care mama lor le-a primit moştenire. Acum au peste 1.500 de oi şi au depășit o cifră de afaceri de un milion de euro.

„În 1998 am primit de la bunica din partea mamei vreo 30 de oi, o vacă și un cal. Deoarece toți trei eram la școală în Brașov, prima intenție a părinților a fost de a nu le ține. Însă cu mai multe rugăminți le-au păstrat și le-am înmulțit în fiecare an. ”, povestește George Cățean.

Ferma Cățean a crescut an de an sub conducerea celor trei frați. În 1998 aveau abia 30 de oi, iar acum au ajuns la 1.500 de oi și 100 de vaci de lapte. „În ceea ce privește terenul agricol, suntem mereu în căutare de teren agricol, atât pentru achiziție, cât și pentru arendare. În momentul de față utilizăm peste 250 de hectare de teren arabil și pășune. Creșterea animalelor o facem în mod tradițional, o mare parte din an acestea fiind scoase în pășune. Deținem doar rase locale, pe care le considerăm cele mai potrivite pentru zonă. Exploatarea animalelor se face cu respect față de acestea, bunăstarea lor fiind mai importantă pentru noi decât profitul generat”, mai spune George.(Integral pe bizbrasov.ro,sursa foto: facebook.com)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole