Cum recunoaştem alimentele falsificate

7

Ştiai că mierea, uleiul de măsline, mezelurile, lactatele şi pâinea sunt cele mai falsificate alimente? Şi că aceste produse se pot depista doar prin teste de laborator? Totuşi, sunt unele lucruri care le pot deconspira.
Consumarea alimentelor falsificate reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Un aliment este contrafăcut dacă un ingredient din compoziţia lui a fost eliminat parţial sau total sau dacă i s-au adăugat diverse substanţe pentru aspect, greutate ori volum. Însă alimente falsificate sunt şi cele „îmbogăţite” cu mai mulţi aditivi decât este permis.

Mai mult şorici, mai puţină carne

Aditivii alimentari sau controversatele E-uri menţin aspectul „proaspăt” al mezelurilor cu până la trei ori mai mult faţă de acum zece ani. Gustul este şi el schimbat.

Celebrul salam de Victoria, cu bucăţile de carne generoase, a fost dat uitării. În locul lui consumăm mezeluri pe bază de carne dezosată mecanic (MDM), cu valoare biologică scăzută. Cu alte cuvinte, mâncăm salamuri care conţin mult şorici, zgârci, fragmente de os, cartilagii, tendoane, piele şi mai puţină carne.

Citește și

Cmentariile sunt închise