CUM A PRINS UN JUCĂTOR TRANSFERUL VIEȚII DUPĂ CE ȘI-A LUAT LA PUMNI UN ADVERSAR PE TERENUL DE FOTBAL

34

Vremea frumoasă aduce și un fotbal spectacol, dar nu neapărat pe teren. La sfârșitul săptămânii trecute, în Categoria Onoare din județul Călărași s-a jucat un derby ce are conotații istorice.

Conotațiile sunt istorice, iar reacțiile sunt isterice. N-ai cum altfel din moment ce la derby-ul dintre Dragoș Vodă și Cuza Vodă, două localități despărțite de numai 25 de kilometri de asfalt, scorul final a fost 0-0.

Ambele formații s-au pregătit serios de acest prim joc al sezonului. Gazdele l-au transferat pe Ionuț Oancea – Tigaie, ultima oară la Victoria Lehliu Gară. Portarul fenomen al fotbalului călărășean a închis poarta și le-a arătat adversarilor că Dragoș Vodă nu va mai rămâne multă vreme în Categoria Onoare.

De partea cealaltă, Cuza Vodă, liderul clasamentului din Seria B a Categoriei Onoare Călărași, a aplicat principiul “orice pumn în față este un pas înainte”. Gruparea condusă de către Dan Nițu – Căpățână l-a transferat înaintea jocului pe Cosmin Dănilă, jucător ce în urmă cu câteva săptămâni s-a făcut remarcat pentru prima dată în carieră după ce și-a luat la bătaie un adversar pe terenul de joc. S-a întâmplat pe vremea când juca pentru Ștefan cel Mare. Nici n-avea cum în altă parte pentru că echipa din Cuza Vodă respectă tradiția și transferă jucători doar de la echipelor ale căror localități au o conotație istorică.

Pentru că meciul dintre Dragoș Vodă și Cuza Vodă a fost mult prea slab, e cazul să o dăm din fotbal în istorie și să explicăm cine a fost Dragoș Vodă, ca să înțeleagă și microbiștii călărășeni de ce gazdele derby-ului din weekend practică un fotbal atât de agresiv. Mai pe românește, cu bâte și topoare, își urcă adversarii pe garduri.

Dragoş-Vodă era un maramureșean, bun vânător, căruia îi plăcea să ucidă fiarele sălbatice. El a botezat apa râului Moldova și toatea regiunea cu același nume după numele unei cățele pe care o chema Molda, cu care a plecat la vânătoare până când a reușit să prindă bourul sau zimbrul, nimeni nu știe exact ce este, aflat acum pe stema Moldovei. Oleacă de respect de acum înainte, da?

Citește și

Cmentariile sunt închise