CUM POT FI IDENTIFICAȚI PRODUCĂTORII AUTOHTONI DE ROȘII

Fermierii romani inscrisi in programul de tomate romanesti vor purta elemente de identificare in pietele si targurile unde isi comercializeaza marfa. Anuntul a fost facut printr-un proiect de ordin al ministrului Petre Daea, publicat pe site-ul oficial al Ministerului.

Producatorii agricoli care valorifica rosiile in spatii de vanzare, precum piețele agroalimentare, dar si cele ambulante si targuri vor purta elemente de identificare specifice. Cu acest prilej, consumatorul este informat corect asupra provenientei marfii si va creste credibilitatea produselor autohtone.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Distribuirea elementelor de identificare intra in atributiile directiilor agricole judetene si se va face pe baza unui proces-verbal. Monitorizarea distribuirii elementelor de identificare se realizeaza de catre structurile cu atributii in inspectii tehnice din cadrul directiilor pentru agricultură si de catre Directia Generală Control, Antifraudă si Inspectii din cadrul MADR. Pe aceste placute sunt imprimate inscriptii care permit recunoasterea in spatiile de vanzare a producatorilor agricoli, asigurand respectarea principiului trasabilităţii produsului.Fermierii nu vor trebui sa achite niciun leu pentru aceste elemente distrinctive. Cheltuielile vor fi suportate integral de Ministerul Agriculturii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Elementul de identificare trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

a) sa fie confecționat din hartie A4, plastifiat transparent;
b) sa fie imprimat cu titulatura ” PROGRAM SUSTINERE TOMATE 2017, cu numarul de ifentificare al beneficarului, directia pentru agricultura a județului la care este arondat”.

Directiile pentru agricultura judetene au obligatia sa transmita catre Directia Generala Politici Agricole, situatia centralizatoare a necesarului de elemente de identificare a producatorilor agricoli, impreuna cu tot ce au nevoie pentru a afisa la stand respectivele inscriptii.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Pe baza situatiei comunicate, Directia Generala Buget Finante si Fonduri Europene elibereaza din magazie consumabilele necesare imprimarii si plastifierii materialelor. Imprimarea se asigura de catre Directia Generala Politici Agricole. Cei de la Buget Finante si Fonduri Europene asigura plastifierea elementelor de identificare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult