Cum poate Romania sa atinga independenta alimentara

Mall Țărănesc este platforma online ce pune împreună familiile de la oraș cu gospodăriile de la țară. Aici descoperi micii producători de lângă tine sau pe acei gospodari care produc alimente sau artizanat autentic. Cererea tot mai mare a orăşenilor pentru alimente bio şi produse tradiţionale se întâlneşte cu oferta ţăranilor care nu au unde-şi vinde produsele din gospodărie pe internet. Acest concept este proiectul unor organizaţii neguvernamentale şi grupuri de iniţiativă locală din judeţul Braşov. Mihai Mihu, cel care a iniţiat acest plan, în cadrul Asociaţiei „Creştem România Împreună”, consideră că Romania poate fi independentă din punct de vedere alimentar. Invitat în cadrul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, acesta a subliniat că cele peste 3 milioane de gospodării existente la nivel național pot asigura traiul zilnic al întregii națiuni.

”Dacă este să vorbim despre securitatea alimentară, noi credem că cele peste 3 milioane de gospodării, cât sunt la ora actuală conform statisticilor, pot să susțină doar ele România. Cu siguranță aici vorbim de mai multe tipuri de producători. Vorbim de producătorii mici și foarte mici cărora Mall Țărănesc li se adresează în aceasta etapa. Trebuie să știm că acești producători nu rivalizează cu cei mari, sau foarte mari, cu lanțurile de magazine. Ei vin în completarea acestora. Această achiziție de produse agroalimentare este purtătoare de un caracter social foarte bine pronunțat, iar noi pe asta punem accentul”, a adăugat Mihai Mihu.

Unul dintre avantajele mall-ului ţărănesc este lipsa intermediarilor. Produsele pot fi cumpărate direct din gospodării, pot fi aduse de producători la client, iar cu timpul, vor putea fi vândute în magazine cu specific.

Emisiunea  “Agricultura, o șansă pentru România”  este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii,inițiativă susținută de AgroTv, ProfitTv și Look Pus.

ALĂTURĂ-TE  ACESTUI  PROIECT!

- Publicitate -

Mai multe informații pe  asdar.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole