Cum poate fi recunoscută mierea falsă

17

mierebuna

Introducerea siropurilor în miere sau falsificarea sub mai multe forme a acestui aliment a devenit o practică uzuală. Aşadar, mierea singurul produs alimentar care nu are termen de garanţie, poate fi găsită în variantă expirată pe rafturile magazinelor doar dacă nu este autentică.

Energizantul pe bază de miere, mierea etichetată corespunzător, dar mult prea fluidă pentru a fi autentică sau chiar mierea de salcâm zaharisită …sunt falsuri.

Se zice că mierea adevărată pusă în borcan poate fi uşor recunoscută dacă, întorcând borcanul cu fundul în sus, bula formată în interior se ridică greoi la suprafaţă. Din păcate, mai nou în baza acestui test este greu să deosebeşti aşa-zisul energizant pe bază de miere de mierea adevărată, mai ales pentru că producătorii fabrică energizantul cu un indice de vâscozitate asemănător mierii. Şi apicultorii poartă, în unele cazuri, mare parte din vină mai ales atunci când, în sezonul cald, când albinele culeg mult nectar, folosesc siropuri pentru a creşte producţia de miere ne spune Bogdan Gherman, cercetător în cadrul Departamentului de Apicultură şi Sericicultură la USAMV Cluj.

Aşadar, rămâne să verificaţi în permanenţă etichetele de pe recipientele în care se comercializează mierea şi, astfel, având încredere în producător, să descoperiţi la timp falsurile. Un exemplu de fals este mierea de salcâm zaharisită care trece în această stare solidă doar dacă este amestecată cu alte substanţe care îi deteriorează autenticitatea. (Sursa: radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise