27 mai 2022 - 18:02

Cultura de agrişe: Ce profit i-au aduse fructele unui fost corporatist de lângă Iaşi

agreseUn tânăr de 34 de ani, din Iaşi, a renunţat la locul său de muncă, dintr-o companie multinaţională şi s-a dedicat  agriculturii.El a înfiinţat o cultură de agrişe, convins fiind că aceasta are un randament mult mai mare decât una de zmeură  sau mure.

Alin Aignătoaie are o cultură mixtă de agrişi şi coacăzi lângă Hârlău care, pentru al doilea anconsecutiv a rodit. Totuşi, pentru a obţine profit şi a-şi amortiza investiţia, fostul corporatist mai are nevoie de alţi doi ani,după cum spune chiar el.

Fructele obţinute din cei 100 de arbuşti sunt foarte bune pentru combaterea bolilorde inimă, a celor de care poate suferi sistemul osos şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Alin are un cont de Facebook,prin care îşi promovează marfa, şi este convins că prin niciun alt magazin clasic nu ar reuşi atât de bine să îşi comercializeze fructele.

Pentru un hectar cultivat cu agrişi, investiţia este de 10.000 de euro. Primii bani serioşi, însă, apar dupa patru ani, când un hectar poate produce fructe în valoare de 20.000 de euro pe an. Un kilogram de agrie costa aproximativ 15 lei. (Sursa: protv.ro)

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.