Cultivatorii de lavandă fac pasul următor,spre procesare, cu ulei şi miere de levănţică

121

miere_lavandaCultura de lavandă a demonstrat că poate aduce venituri substanţiale celor care se ocupă de ea. Mai mult, unii cultivatori au remarcat potenţialul pe care afacerile cu levănţică le au şi au decis să intre pe piaţă şi cu produse noi, mai elaborate, şi mai scumpe, pentru a câştiga şi mai mult teren. 

Atfel, ei au remarcat că uleiul este un cicatrizant perfect, iar mierea un “balsam” pentru cei obosiţi.

La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, într-un sat între dealuri, la Bonţida, Anca Şerpar, după ce a văzut peste hotare câte întrebuinţări poate avea lavanda, s-a hotărât să pună pe picioare o mică distilerie.

De aici rezultă uleiul cu proprietăţi terapeutice, un foarte bun antidepresiv, antiseptic, analgezic, dar şi cicatrizant, care se poate folosi şi ca odorizant natural de cameră sau parfum. Tot din lavandă se face însă şi miere. Una foarte gustoasă şi. sănătoasă, după cum a povestit Anca pentru Observator.

Culturile de lavanda nu sunt deloc pretenţioase. Şi chiar dacă nu se investeşte în instalaţii de distilat sau în stupi de albine, decoraţiunile din lavanda aduc şi ele profit. (Foto: facebook)

Citește și

Cmentariile sunt închise