Cultivarea cartofilor primăvara

66

cartofi_pamantCultivarea cartofilor nu este dificilă, așa că pentru a avea o cultură de cartofi trebuie să ai, în primul rând, tuberculi încolțiți, sămânță certificată, și un teren propice pentru o asemenea cultură.

Pentru inceput, retine ca plantarea cartofilor de primavara incepe abia dupa ce pamantul s-a dezghetat. Chiar daca luna martie si-a intrat bine in drepturi, nu te grabi sa asezi tuberculii incoltiti in sol daca temperaturile sunt inca scazute.

Cand temperaturile sunt suficient de ridicate, sapa parcela de pamant unde urmeaza sa cultivi cartofi si, daca este nevoie, adauga ingrasamant natural pentru a spori cantitatea de nutrienti la care va avea acces cultura de cartofi.

Este important sa retii ca, pentru a avea cartofi mari si sanatosi, ideal ar fi sa alegi o zona a gradinii foarte bine luminata (de preferinta, intreaga zi).

In continuare, sapa gropi cu o adancime de 15-20 cm, la o distanta de circa 40 cm una de alta, in care adaugi 1-2 tuberculi incoltiti. Mugurii trebuie sa fie asezati in sus. Acopera cu pamant din belsug cosuletele cu cartofi, formand mici musuroaie.

Uda cu apa din abundenta dupa plantare, continuand sa uzi frecvent viitoarele cuiburi de cartofi. Cand planta atinge o inaltime de circa 15 cm, pune pamant in jurul sau, acoperind tulpina pe jumatate. Astfel, te asiguri ca vei avea o recolta mai bogata de cartofi.

Recoltarea cartofilor de primavara

Te vei putea infrupta din primii cartofi timpurii deliciosi din clipa in care planta va face primele flori. Retine insa ca in aceasta etapa tuberculii sunt inca mici. (Integral pe  gradinaonline.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise