Cu mama la muzeu de Sărbători, la Muzeul Satului Dimitrie Gusti

muzeultaranului22

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie 2013 ateliere educative pentru copii (3 – 12 ani) însoțiți de mama, tata, bunica sau bona sub genericul “Cu mama la muzeu…de Sărbători!

Proiectul face parte din programul Vacanță la Muzeul Satului și este dedicat copiilor și părinților spre cunoaștere a datinilor și obiceiurilor din calendarul popular, a meșteșugurilor tradiționale prin organizarea de ateliere de creație coordonate de meșteri populari, jocuri distractive, activități educative extracuriculare și extrașcolare.

În plus, copiii vor avea posibilitatea să confecționeze felicitări pentru Crăciun și Anul Nou, să decoreze turtă dulce — cu motive de sărbătoare și să pregătească decorațiuni pentru pomul de Crăciun.

Toate acestea se vor desfășura în fiecare sâmbătă și duminică în perioada menționată, Muzeul în acest fel oferind o alternativă de petrecerea a timpului liber — sfârșitul de săptămână, în familie, într-un cadru cultural-educativ.

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creație: confecționat felicitări, decorat turtă dulce, confecționat Sorcova, confecționat Steaua, confecționat podoabe pentru pomul de Crăciun, în limita a 15 locuri de atelier.

Orarul desfășurării atelierelor este cuprins între orele 10.00-12.00, sâmbătă și duminică, în perioada 16 noiembrie — 15 decembrie 2013. Atelierele se desfășoară în clădirea Arhondaric.

Numărul maxim de copii înscriși este de 15 pentru fiecare atelier.

Prețul pentru participarea la fiecare atelier este 20 lei/copil (include materiale și uneltele necesare atelierelor de creație).