Cu bune şi rele despre roşiile roşii şi cele galbene

rosii_galbeneDeşi la început roşiile erau plante ornamentale, ulterior aceastea au devenit unele dintre cele mai apreciate legume, care ocupă un loc de cinste în meniul oamenilor. Consumul de roşii aduce beneficii oragnismului. Astfel:

  • roşiile galbene contin în locul licopenului din roşiile roşii un alt carotenoid valoros şi anume beta-carotenul, a carui forţă antioxidantă este de 5 ori inferioara colorantului roşu

• Spre deosebire de alte legume, roşiile conţin o mică cantitate de sare, aşa că este de preferat ca în salatele pentru care sunt folosite să nu fie adăugată sare
• cotorul verde conţine solanină, o substanţă toxică şi, din acest motiv, trebuie ocolit

  • Roşiile murate (gogonelele) fgenerează  histamina (principala substanta pro-alergica) care prin metabolizare produce nitrozoderivati cancerigeni; orice aliment murat devine acid, determinand pierderi de calciu din organism pentru corectarea PH-ului
Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.