Cruciada ANSVSA de 1 mai: amenzi de peste 500 de mii de lei!

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 86 de amenzi, care au însumat 524.500 de lei, în timpul acţiunilor de control derulate la nivel naţional în perioada premergătoare sărbătoririi zilei de 1 mai, potrivit datelor publicate sâmbătă de Autoritătea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urma controalelor au mai fost emise două ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii şi a fost confiscată şi denaturată cantitatea de 127,43 kg de produse alimentare.

Inspectorii ANSVSA au efectuat vineri, 29 aprilie, controale în 579 de unităţi, dintre care 292 de unităţi de alimentaţie publică, 30 de pensiuni turistice, 10 unităţi de catering, 30 unităţi de cofetărie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetărie, 34 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 86 de magazine alimentare şi 74 de alte tipuri de unităţi.

Au fost verificate condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, printre neconformităţile constatate şi sancţionate de inspectorii sanitari-veterinari se numără: nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite şi încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

Controalele cu această tematică se desfăşoară până pe data de 1 mai inclusive, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice după centralizarea datelor finale, se mai precizează în informarea ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole