Criza îngrășămintelor se adâncește! Fermierii primesc o nouă lovitură!

Din păcate, fermierii români, și nu numai, intră în rândul victimelor colaterale ale conflictului din Ucraina, ale cărui efecte resimt pe deplin și pe piața îngrășămintelor din întreaga lume.

Ministerul rus al Industriei şi Comerţului le-a recomandat vineri producătorilor ruşi de fertilizanți să-şi suspende temporar exporturile, invocând „sabotajul” practicat de firme străine de transport, informează AFP, citată de AGERPRES.

Mutarea îi afectează în mod special pe fermierii din Europa şi Brazilia, care depind foarte mult de îngrăşămintele din Rusia, unul din principalii producători mondiali de fertilizanți agricoli.

„În prezent se creează o situaţie în care, din cauza sabotării livrărilor de către un anumit număr de companii de logistică străine, agricultori din Europa şi din alte ţări nu pot primi cantităţile de îngrăşăminte contractate”, se arată într-un comunicat oficial al autorităților rusești de resort.

„Ministerul rus al Industriei şi Comerţului a fost constrâns să le recomande producătorilor ruşi să suspende temporar expedierea de îngrăşăminte destinate exportului”, se adaugă în comunicat.

Recomandarea va fi valabilă „până când transportatorii vor relua activitatea regulată şi vor furniza garanţii pentru livrarea integrală a exporturilor de îngrăşăminte ruseşti”, se mai spune în comunicatul ministerului, precizându-se în același timp că necesităţile agricultorilor din ţară vor continua să fie acoperite.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole