Crescătorii de vaci vor primi ajutoare de la UE. Vezi cum vor împărţi banii!

7

franc_agroCrescătorii de vaci din România vor primi un sprijin financiar european, care ar trebui să îi ajute să depăşească o parte dintre problemele cu care se confruntă din cauza „Crizei laptelui”, declanşată de apariţia embargoului rusesc, adâncită, în România, de secetă.

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), Claudiu Frânc, a declarat la un eveniment dedicat fermierilor că banii europeni vor fi, în parte, atribuiţi ca sprijin direct fermierilor, în special celor care au pierdut cel mai mult, adică celor care au între două şi 15 vaci, dar şi pentru realizarea unui sistem de promovare a laptelui românesc.

„Este un concept nou pe care Federaţia îl propune şi susţine pentru a încuraja consumul de lapte românescc şi să combatem cât de mult e posibil falsificarea produselor din lapte. Acesta este şi scopul nostru: să facem să crească cererea de lapte din ferma românească. Este o chestiune de interes naţional. Trebuie să terminăm cu acele programe cum este, de exemplu, Laptele şi cornul pentru care 40% din lapte vine din ţările vecine, pus în pahare, iar în România i se pune doar eticheta. Oare este corectă această abordare?”, a afirmat Frânc, în faţa fermierilor.

Acesta a declarat că programele naţionale ar trebui să fie conturate în aşa fel încât să vină, în primul rând, în ajutorul fermierilor din acea ţară, şi abia apoi în sprijinul pieţei, altfel fermierii autohtoni sunt expuşi falimentului. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise