Crescătorii de păsări din România răspund acuzaţiilor germanilor referitoare la carnea de curcan

Dcurcan2upă ce nemții au anunțat că au găsit produse din carne de curcan importată din România, în care au fost depistate urme de antibiotice Uniunea Crescătorilor de Păsări din România a luat poziție. Reprezentanții acesteia au anunțat printr-un comunicat de presă că, după ce s-a analizat situaţia privind carnea de curcan, s-au constatat următoarele:· Carnea de curcan la care se face referire a fost exportată la jumătatea anului 2012.

· Importul, a fost realizat de către un trader care a vândut-o apoi unui procesator de carne de curcan din Germania, care prelucrează carne de curcan şi de la alţi furnizori.
· Din carnea procesată şi comercializată ca preparate s-au prelevat probe de la raft, după 7 luni de la efectuarea importului, depistându-se reziduuri de antibiotice.

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România contestă exactitatea restabilirii trasabilităţii pentru respectiva carne, întrucât evident, eticheta de la raft purta denumirea procesatorului.
Stabilirea originii cărnii s-a făcut doar prin declaraţia procesatorului fără să existe etichetă care să ateste originea cărnii.

Producătorii de carne de curcan din România sunt supuşi controalelor permanente ale ANSVSA şi în anul 2012, în urma analizelor, nu s-au găsit probe care să ateste existenţa reziduurilor de antibiotice în carne.
Menţionăm că antibioticele sunt permise în UE doar pentru tratamente curative, nu pentru a fi folosite în mod sistematic în creşterea păsărilor.
ANSVSA a fost auditată în luna februarie 2013 de către Comisia Europeană şi i-au fost validate rezultatele din anul 2012, pe capitolul reziduuri, respectiv la peste 5000 de probe analizate nu s-au găsit limite de reziduuri depăşite.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult